Ella Jäppinen

Ella Jäppinen

Syntynyt 1989
Freelance-musiikkiteatterintekijä ja musiikinopettaja.
Teatteritöitä vuodesta 2004, esim. Kouvolan teatteri, Helsingin kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä ja kiertävä sooloproduktio Normaali.

Valmistunut musiikin  maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v. 2022, pääaineena musiikkikasvatus.

”Esiintyjän ja katsojan yhteinen kokemus on parhaimmillaan taikuutta, ja siksi esityksiä täytyy tehdä.”

Juulianna Mäkelä

Juulianna Mäkelä

Syntynyt 1988

Freelance-näyttelijä (FIA) ja laulaja.
Työskennellyt mm. Tampereen Työväen teatterissa, Tampereen teatterissa ja ollut kiinnitettynä näyttelijänä Rovaniemen teatterissa 2013-2016.

”Ole läsnä ja aito. Kuuntele, hengitä ja reagoi. Saatat yllättää itsesi ja vaikuttua syvästi!”

Krista Vikman

Krista Vikman

Syntynyt 1981         
Freelance-                       musiikkiteatterintekijä ja musiikkipedagogi.
Työskennellyt produktioissa mm. Turun ja Lahden kaupunginteattereissa, Tampereen Komediateatterissa, sekä vapaan kentän musiikkiteatteriproduktioissa. Työskennellyt myös laulu- ja ilmaisuopettajana, sekä musiikin varhaiskasvatusopettajana.

“Usko yhdessä tekemisen voimaan, kukaan ei pärjää yksin.”

 

Annukka Waara

Annukka Waara

Syntynyt 1985
Freelance-näyttelijä (FIA) ja musiikkiteatterintekijä.
Näyttelijäkiinnitys Teatteri Mukamaksella 2014-2018, tätä ennen mukana produktioissa mm. Lahden Kaupunginteatterissa, Rauman Kaupunginteatterissa sekä useissa vapaissa ammattiteatteriryhmissä.

Työskennellyt myös koreografina sekä tanssi- ja draamaopettajana.

 Älä sulje silmiäsi pimeydeltä, mutta katso kuitenkin kohti valoa. Sillä se mihin katseesi kiinnität, alkaa versoen kasvaa.”

Tytäryhtiö perustettiin vuonna 2012 tarpeesta ja halusta luoda uutta musiikkiteatteria sekä rikastuttaa osaltaan suomalaista teatterikenttää. Ryhmän juuret juontavat Lahden Ammattikorkeakoulun musiikkiteatterikoulutukseen, joka on luonut vahvan maaperän työryhmän yhteistyölle.

 

Tytäryhtiön johtoajatuksena on monipuolistaa musiikkiteatterin käsitettä tavalla, joka ei ole riippuvainen totutuista normeista ja perinteisistä sukupuolirooleista. Ryhmä yhdistelee teoksissaan eri esittävän taiteen elementtejä keskenään ja pyrkii tuomaan lavalle jotain autenttista ja uutta. Ennen kaikkea Tytäryhtiö haluaa luoda taiteellisesti korkeatasoista musiikkiteatteriohjelmistoa, joka tarttuu aiheissaan erilaisiin yhteiskunnallisiin ja psykologisiin ilmiöihin.

 

Tytäryhtiön jäseninä toimivat Ella Jäppinen, Juulianna Mäkelä ja Annukka Waara (vuodesta 2012) sekä Krista Vikman (vuodesta 2019). Ryhmän pianistina taituroi Silja Kuoppala (vuodesta 2017). Ryhmän perustajajäseniin kuuluu myös Salla-Maria Salo (os. Orvasto) joka toimi Tytäryhtiössä 2012-2018.